ingrediënten
10 Roma tomaten
1 komkommer
1 rode paprika
1 stengel bleekselderij
1 ui
2 teentjes knoflook
2 eetlepels olijfolie
1 groentebouillonblokje
wijnazijn
peper
zout
bereiding
Ontvel de tomaten door water te koken en de tomaten 30 seconden in het hete water te dompelen. Spoel de tomaten af met koud water
en het velletje laat makkelijk los. Leg 2 tomaten apart. Snijd de andere 8 tomaten in blokjes.
Schil de komkommer. Snijd de komkommer in de lengte doormidden en verwijder de pitjes. Snijd de komkommer in stukjes.
Maak de paprika en bleekselderij schoon en snijd in blokjes. Snijd de ui en de knoflook klein.
Doe alle groenten in een grote schaal. Breng op smaak met peper en zout.
Doe de olijfolie erbij en meng goed. Laat de groenten een nacht op smaak komen.
Los het bouillonblokje op in 30 ml heet water en laat de bouillon afkoelen.
De dag erna: Pureer de groenten met de bouillon. Voeg een scheutje wijnazijn toe en zet de soep in de koelkast.
Serveer de soep goed gekoeld met de twee apart gehouden tomaten in blokjes gesneden als garnering.